7C8BCB7076559E2728D685F84E670
|

Μπορείς να κακομάθεις ένα μωρό;

Όχι, τα μωρά χρειάζονται όλη την προσοχή σας, να τους μιλάτε και να τα φροντίζετε. Ο εγκέφαλός τους είναι έτσι «προγραμματισμένος» για να συνδέετε με εσάς. Το να απαντάτε στο κλάμα του μωρού σας δείχνει στο μωρό σας ότι το φροντίζετε και ότι είστε εκεί για να νιώθει ασφαλές.

Πραγματικά πιστεύω ότι δεν μπορείτε να κακομάθετε το παιδί σας με την προσοχή σας. Η πρώτη πηγή αγάπης, υποστήριξης και άνεσης στον καινούριο κόσμο στη ζωή του μωρού σας είστε εσείς και όσο και να του δίνετε, πάντα μπορείτε να του δώσετε λίγη ακόμα και πάλι δεν φτάνει. Αν το αγνοήσετε για να μη το κακομάθετε, το μόνο που θα καταφέρετε είναι να δείξετε στο μωρό σας ότι δεν είναι αρκετά σημαντικό και αυτό ποτέ μα ποτέ δεν είναι ένα καλό μάθημα Εάν ανησυχείτε για πράγματα που μπορείτε να αγοράσετε, δεν νομίζω να μπορείτε να το κακομάθετε πραγματικά. Το βασικό είναι αυτό: Πιο πολύ από οτιδήποτε μπορείτε να αγοράσετε για το μωρό σας, το μικρό σας χρειάζεται την αγάπη σας και τη στοργική αγκαλιά σας. Αυτά είναι τα καλύτερα δώρα που μπορείτε να πάρετε στο μωρό σας και θα το βοηθήσετε να μεγαλώσει σωστά. Τα μωρά δεν χρειάζονται τα πιο μοντέρνα ή ακριβά ρούχα ούτε πανάκριβα παιχνίδια.

Το να κακομάθετε ένα παιδί βασικά σημαίνει να του παίρνετε ό,τι σας ζητήσει, ακόμα και εάν δεν είναι καλό για εκείνο. Δεν υπάρχει καμία ένδειξη ότι μπορείτε να κακομάθετε ένα νεογέννητο ή νήπιο με αγάπη ή προσοχή. Όταν κλαίει το μωρό σας, συνήθως απλά προσπαθεί να επικοινωνήσει μαζί σας. Μπορεί να πεινάει, να νυστάζει, να θέλει αλλαγή πάνας ή αλλαγή περιβάλλοντος. Το να σηκώνετε ένα μωρό που κλαίει στέλνει το μήνυμα στο μωρό σας ότι απαντάτε στις ανάγκες του γρήγορα και ότι ο κόσμος είναι ένα ασφαλές μέρος και ότι μπορεί να έχει ό,τι χρειάζεται όταν επικοινωνεί μαζί σας. Όταν μεγαλώσει, το μωρό σας θα μάθει ότι τα θέλω του μπορούν να διαφέρουν από τα θέλω τις μαμάς και του μπαμπά. Αυτά συνήθως ξεκινάνε στο δεύτερο έτος της ζωής του μωρού σας. Όταν θα δοκιμάζει τις αντοχές σας, τότε πρέπει να θέσετε όρια, και τότε θα του εξηγήσετε ότι δεν μπορεί να έχει ό,τι θέλει.

Similar Posts